IJspegel- wandeltocht

Datum: Zondag 19 februari 2023
Vertrek: 9.30 uur bij de loods
Opgeven voor: Zondag 12 februari 2023
Contactpersonen: Steffen Elgersma

IJspegel-wandeltocht

Eerst varen en daarna wandelen?? Nee dat is niet de bedoeling! Voor diegene die wil varen, die gaan varen. Allicht zijn er mensen die het nog te koud vinden om te varen, maar wel mee willen doen met een verenigingsactiviteit. Die mensen kunnen gaan wandelen.

Het plan:
We gaan een ijspegeltocht houden op de Regge in de omgeving van Nijverdal. Daarnaast kunnen de mensen die willen, gaan wandelen in de bosrijke omgeving nabij de Regge. We rijden met zijn allen naar het startpunt, de vaarders stappen in en worden uitgezwaaid door de wandelaars.
De wandelaars gaan naar het beginpunt van hun wandeling en komen bij het eindpunt van de vaarders.
Het is mogelijk om de kano’s op de trailer te laden en ervoor te zorgen dat de kano-trailer door de wandelaars naar het eindpunt gereden wordt.
Bij het eindpunt komt de hele groep weer bij elkaar. Na het opladen van de kano’s rijden we dan met zijn allen terug naar huis.

De uitvoering:
Op het moment van schrijven (november 2022) zijn de exacte instapplaats en uitstapplaats nog niet vastgesteld. Dat vergt ook nog enige verkenning ter plaatse.
Gedacht wordt om in te stappen ter hoogte van Zuna (ten noorden van Rijssen) en om ten noorden van Hellendoorn de tocht over de Regge te beëindigen.
Voor de wandelaars wordt gedacht aan een wandeling in de omgeving van het mooie Hellendoorn. Misschien is het ook mogelijk om een mooie wandeling naast de Regge te maken.
De exacte route van de wandeling is dus nog niet vastgesteld.

Tips voor deze combinatietocht zijn natuurlijk altijd welkom!

Tot dan! De vaarcommissie