Kompastocht 2022

Datum:                      naar keuze
Contactpersonen:      Marinus Kalkman/ Jos Schouten

De afgelopen twee jaar was de vaarcommissie helaas genoodzaakt om een aantal mooie tochten af te gelasten. Jammer, maar gezien alle ontwikkelingen begrijpelijk.

Omdat het toch leuk is om kanotochten te kunnen varen, is gekozen voor een tocht die alleen, of met een groepje op ieder gewenst tijdstip gevaren kan worden. Flexibel dus; je bepaalt zelf wanneer en met hoeveel medevaarders je gaat.

In de eerste helft van februari hebben Jos Schouten en ik een interessante tocht in elkaar gezet. Het is een tocht die met behulp van een kompas (handkompas of kompas op de boot) gevaren kan gaan worden.

Binnenkort staat op de site van De Peddelaars bij ‘informatie over de tochten’ een tochtbeschrijving die bestaat uit een serie kompas richtingen. Het beginpunt zul je met behulp van een kompas en een kaart zelf moeten vaststellen. Verder heb je geen kaart nodig. Gedurende de tocht wordt aangegeven op welk moment er een andere richting moet worden gevolgd. Uiteindelijk kom je weer terecht op de startplek.

De tocht gaat door een prachtig gebied, brengt je over gevarieerd water langs bekende plekken en plaatsen waar je mogelijk nog nooit bent geweest. De lengte van de tocht is 23 kilometer, onderweg zijn er genoeg leuke stopplaatsen, mét en zonder horeca.

Als je al goed kunt omgaan met een kompas, kun je de tocht natuurlijk gewoon gaan varen.

Lukt dat (nog) niet, dan kun je in april deelnemen aan één van de kompasavonden, waar je wegwijs gemaakt wordt in de kunst van het navigeren.

De kompasavonden zullen plaatsvinden op 5 april, 12 april en 26 april.

Op een praktische manier bekwamen we je in het gebruik van je kompas.

We hopen, dat je deze tocht met veel plezier vaart, (en niets verklapt, zodat het voor iedereen een verrassing blijft.)

Groet namens de vaarcommissie,
Marinus Kalkman en Jos Schouten