Techniekavonden 2024

Houd de volgende data vast vrij in je agenda: 11 juni en 16 juli.

Om de techniek en het vaarplezier met je zeekano te vergroten worden ook dit jaar weer techniekavonden georganiseerd.

Het doel van deze avonden is, om de techniek van het varen met je zeekano te oefenen en uit te breiden, zodat je naast je gebruikelijke tochten ook in staat zult zijn om meer ‘uitdagende’ situaties te ‘bevaren’.

Tijdens deze avonden komen technieken aan bod zoals de boogslag, de lage en de hoge peddelsteun, reddingstechnieken enzovoort. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan de aspecten die bijdragen aan de veiligheid voor zowel jezelf als je medevaarders.

Net als vorig jaar vinden de techniekavonden plaats op de dinsdagavond.

Om mee te doen aan de techniek avonden, moet je over het volgende beschikken:
Een (onzinkbare) zeekano met een goed sluitend spatzeil, een geschikte peddel, neopreen kleding zoals een Long John of een drysuit, een anorak, reddingvest, kanoschoenen en een hoedje.
Eventuele aanvullingen komen vanzelf aan de orde.

Als je één van de voorgaande jaren al hebt deelgenomen aan de techniekavonden, ben je van harte welkom om wéér deel te nemen. Zo leren we graag van elkaar.
En ook wanneer je níet meteen overweegt mee te doen aan een ‘uitdagende’ tocht, is het leuk en heel leerzaam om aan één of meer van deze avonden deel te nemen.

Voor deelname aan tochten op groot water zoals het Markermeer, het IJsselmeer of zelfs de zee, wordt in verband met de veiligheid deelname (dit jaar of voorgaande jaren) als eis gesteld.

Heb je vragen over de techniekavonden, stel die dan gerust aan mij.

Groet, Marinus Kalkman