Grootwatertocht Marker Wadden

Datum: Zondag 2 juli 2023
Opgeven (verplicht!) voor: 20 juni 2023
Contactpersonen: Marinus Kalkman en Arno Siemann
Per:                             vaarcommissie-at-kvdepeddelaars.nl
Vertrek:                      09.00 uur vanaf de loods, met de kano’s op de auto
Aankomst:                 10.00 uur in Lelystad uiterlijk 11.00 uur van wal steken. 

Verdere info volgt voorafgaand aan de tocht. (Als ter plaatse het weer te moeilijk blijkt te zijn, zal een alternatieve tocht gevaren worden.)

Een kanotocht over groot open water, over wat eens de Zuiderzee heette, ( https://www.youtube.com/watch?v=dbHRfD4JQzc ) Ook dit jaar, op zondag 2 juli , gaan we weer naar de Marker Wadden.   Een mooie tocht voor de geoefende vaarder over open water vanaf Lelystad naar de kunstmatige eilandengroep in het Markermeer. Ook een mooie voorbereiding voor eventuele waddenoversteek, zie elders in dit Peddelnieuws.

Omdat jouw deelname aan deze tocht de nodige vaardigheden vraagt, word je uitgenodigd vooraf deel te nemen aan één van de techniekavonden op 9 mei en 27 JUNI. De bedoeling is, dat we redding oefeningen trainen, kijken of de kano geschikt is voor zo’n tocht en alles wat daar bij komt. Omdat deze tocht al vaker gevaren  is, hebben we al een flinke groep mensen bij elkaar die hebben deelgenomen aan de techniekavonden of op een andere manier hebben uitgelegd voldoende toegerust te zijn voor de tocht.  Het je nog nooit deelgenomen aan een techniekavond en wil je toch meevaren, meld je dan bij Marinus (!).  Vanwege de aard van de tocht is deelname aan één van deze avonden een voorwaarde om mee te kunnen. 

Je moet tenminste 2 uren aaneengesloten kunnen varen in een normaal tempo, ook met tegenwind; onderweg uitstappen is geen optie. Twijfel je hieraan, geef je dan niet op, of overleg met Marinus of Arno. We behouden ons het recht voor om iemand niet mee te laten varen.

Ervaringen lezen van iemand die is mee geweest?  Lees het artikel over de tocht in nummer 4 van 2020 (staat op onze website) om een goede indruk te krijgen. 

Groet,

Marinus Kalkman en Arno Siemann