Oversteek Lauwersoog – Schiermonnikoog (en weer terug)

Datum:                      Zondag 27 augustus 2023 (en niet 2 september!!!!)
Briefing:                    Dinsdagavond 22 augustus 20.30 uur in/bij de loods
Opgeven voor:           15 augustus 2023
Per:                             vaarcommissie-at-kvdepeddelaars.nl
Contactpersonen:      Arno Siemann en Marinus Kalkman
Vertrek:                      07.00 uur vanaf de loods, met de kano’s op de auto

Verdere info volgt voorafgaand aan de tocht. (Als vooraf of ter plaatse het weer te moeilijk blijkt te zijn, zal mogelijk een alternatieve tocht gevaren worden.)

Enkelen van ons hebben al onder begeleiding van organisaties tochten op de Waddenzee gevaren en de deining en stroming ervaren….

Op 27 augustus is het getijde gunstig om een oversteek te maken naar de jachthaven van Schiermonnikoog. Voor getrainde kanoërs (tenminste deelgenomen aan de techniek trainingsavonden van Marinus!) een mooie tocht. Aangezien de weersverwachting voor die dag nog niet bekend is, moeten we meteen een voorbehoud maken; tot 5 minuten voor het geplande vertrek kunnen we nog besluiten om de tocht niet door te laten gaan(!).

Omdat jouw deelname aan deze tocht de nodige vaardigheden vraagt, word je uitgenodigd vooraf deel te nemen aan één van de techniekavonden op 9 mei en 27 mei. De bedoeling is, dat we redding oefeningen trainen, kijken of de kano geschikt is voor zo’n tocht en alles wat daar bij komt.

Je moet tenminste 3 uren aaneengesloten kunnen varen in een normaal tempo, ook met tegenwind; onderweg uitstappen is geen optie. Twijfel je hieraan, geef je dan niet op, of overleg met Marinus of Arno. We behouden ons het recht voor om iemand niet mee te laten varen.

Naast een zwemvest (en mogelijk een wetsuit of drysuit -> info volgt) is een helm verplicht. Deze hoeft niet op maar mag op je (achter)dek onder handbereik mee genomen worden.  

Met zoutwatergroet,

Marinus Kalkman en Arno Siemann