Paaskompastocht 2024

Datum:              30 maart 2024
Opgeven voor:  23 maart 2024
Contactpersonen: Marinus Kalkman/ Jos Schouten
Vertrek:                    9.30 uur vanaf de loods

Ook dit jaar gaan we weer aan het werk met het kompas.

Afgelopen jaren zijn Jos en Marinus in de loods bezig geweest met het uitleggen van de werking van het kompas. Toen merkten we al snel, dat er behoefte bestond om deze kennis ook in de praktijk te kunnen oefenen. Daar gaat het uiteindelijk ook om. Hiervoor hadden we op de website een route geplaatst die iedereen op eigen tijd, en individueel of in groepsverband kon varen.

Een aantal mensen heeft dit gedaan, maar toch was het nog moeilijk voor de minder geoefenden. Daarom gaan we op 30 maart naar de Wieden om ons verder te bekwamen in het varen met het kompas. Aan het begin van de tocht worden de te varen kompaskoersen uitgedeeld.

Marinus en Jos varen ditmaal mee, om iedereen zoveel mogelijk te begeleiden bij het vinden van de juiste routes en het bepalen van de juiste plaats.

Om echt iets aan de tocht te hebben, is een kompas nodig. Veel mensen hebben er één op hun boot zitten, maar als dat niet het geval is, voldoet een los handkompas ook prima.

We schatten in, dat de totale route zo’n 10 à 15 kilometer zal bedragen. De tocht is wat ons betreft niet erg weersafhankelijk; het gaat om een leuke oefentocht waarbij we aan het einde weten hoe het kompas gebruikt kan worden.

Na opgave ontvang je gegevens omtrent het vertrekpunt.

Jos en Marinus.