Snerttocht

Datum: Zondag 27 maart 2022
Vertrek: 9.00 uur vanaf de loods, kano’s op het dak
Opgeven voor: Zondag 20 maart 2022
Contactpersoon: Steffen Elgersma
Snert eten: Omstreeks 13.30 uur
Adres:
Grand Café Fanfare
Binnenpad 68, 8355 BV Giethoorn

Maart 2020: Corona brak uit en ik herinner mij nog het telefoongesprek met café de Fanfare om reservering te cancelen. De eigenaar had die week al heel veel afmeldingen binnen gekregen. Maart 2021: in verband
met de toename van het aantal besmettingen ging de tocht niet door. Maart 2022: drie maal is scheepsrecht? Laten we het hopen dat we de traditie weer op kunnen pakken.

De bedoeling is om te gaan varen in de omgeving van Giethoorn. In deze tijd van het jaar nog heerlijk rustig,
géén filevaren door de wateren in en rondom Giethoorn. Aan het einde van de tocht door dit prachtige gebied gaan we met zijn allen een lekkere kom snert eten. Lekker opwarmen en bijkletsen onder het genot van een
kom dampende snert. Het is ook mogelijk om snert mee te eten zonder dat je mee gaat varen.
De kosten van de snert zijn ca. 7,50 pp en zijn voor eigen rekening. Kom je alleen snert eten geef je dan wel even op. De kok wil graag weten hoeveel snert er gemaakt moet worden!

Ook dit jaar is het mogelijk om in deze tocht in de C-10 te varen.
Natuurlijk hebben we hiervoor een voldoende sterke bezetting nodig. Geef je dus tijdig op. Het is dan ook fijn om op tijdig bij de loods aanwezig te zijn i.v.m. het gezamenlijk transport klaar maken van de C10.
Voor alle vaarders is het advies om warme kleding aan te trekken. Daarnaast is een zwemvest verplicht i.v.m. het nog zeer koude water.


De Vaarcommissie