Techniek trainingen in het Openluchtbad Zwolle

Datum:                       Dinsdagavonden 28 mei 2024 en 4 juni 2024 van 20.00 uur- 21.00 uur
Opgave uiterlijk:        22 mei 2024 (voor de techniekavond van 28 mei 2024) en
19 mei 2024 (voor de techniekavond van 4 juni 2024)
Vertrek:                      Aanwezig bij het openluchtbad om 19.40 uur
Contactpersoon:        Els Boskers

Na het succes van vorig jaar kunnen we ook dit jaar weer twee avonden gebruik maken van het Zwolse Openluchtbad.

We beschikken over 2 baden en willen het ondiepe bad gebruiken voor techniektraining. Je kan hierbij denken aan de lage steun, hoge steun en eventueel het eskimoteren. We gaan dit doen in kleine ( wild- water) kajaks die, net als vorig jaar, beschikbaar worden gesteld door Arno en Annet.

Het diepe bad gaan we gebruiken voor reddings-oefeningen. Gecontroleerd omslaan en elkaar weer helpen om in de boot terug te komen. Als je wat huiverig bent om dit in natuurwater te gaan doen, is het zwembad een mooie tussenstap .We gaan gebruik maken van onze eigen zeekajaks. Niet iedereen hoeft haar of zijn eigen zeekajak mee te nemen maar een aantal boten hebben we wel nodig.

Als duidelijk is welke mensen aanwezig zullen zijn, zal ik enkele mensen vragen om hun zeekajak mee te nemen. Bedenk van te voren ook graag wat je graag wilt oefenen en vermeld dit in de aanmelding.

De kosten: de huur van de 2 baden is behoorlijk verhoogd. Toch willen we iedereen de mogelijkheid geven om de basistechnieken te kunnen oefenen in helder water. Per avond kost de training € 7,50. Dit zal niet afdoende zijn om de huur te kunnen betalen en daarom zal de vaarcommissie dit jaar uit haar budget het ontbrekende bedrag gaan betalen.